Drones θα χρησιμοποιηθούν για παραδόσεις ιατρικού προστατευτικού εξοπλισμού σε ένα νοσοκομείο σε σκωτσέζικο νησί, όπως αναφέρει το BBC.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες μάσκες και ένα δοκιμαστικό φορτίο θα μεταφερθούν από αέρος μεταξύ του Ομπάν στο Αργκάιλ και του Μαλ. Το 16 χιλιομέτρων ταξίδι κανονικά περιλαμβάνει μια διαδρομή οδικώς και μια 45λεπτη διαδρομή με φέρει- ωστόσο με drone θα διαρκεί μόλις 15 λεπτά.

Η δοκιμή αυτή θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για χρήση drones στη μεταφορά δειγμάτων ιατρικών τεστ και άλλων προμηθειών. Για τους σκοπούς του εγχειρήματος, στο πλαίσιο του οποίου συνεργάζονται οι Argyll and Bute Health and Social Care Partnership, η Skyports και η Thales, απαιτήθηκε ειδική άδεια από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.

Το drone θα πετά μεταξύ του Lorn and Islands District General Hospital στο Ομπάν και του Mull and Iona Community Hospital. Σημειώνεται πως το εγχείρημα, που τελεί υπό την αυστηρή επίβλεψη της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, έχει επιταχυνθεί λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο Ντάνκαν Γουόκερ, διευθύνων σύμβουλος της Skyports, τα drones παραδόσεων είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη λύση για ζωτικής σημασίας ιατρικές προμήθειες. «Η δοκιμή μας παρέχει μια σημαντική βραχυπρόθεσμη απάντηση στην τρέχουσα πανδημία και θέτει τις βάσεις από τις οποίες θα προέλθει μια μόνιμη επιχείρηση παραδόσεων με drones, σε ένα δίκτυο ιατρικών εγκαταστάσεων ανά τη χώρα».

Η δοκιμή θα διαρκέσει ως τις 5 Ιουνίου.

Leave a Reply