Αρχική Βίντεο Βίντεο από τον Κόσμο Δυνατότητα χειρισμού drones μέσω χειρονομιών

Δυνατότητα χειρισμού drones μέσω χειρονομιών

0

Τη δυνατότητα χειρισμού drones μέσω χειρονομιών επιτρέπει ένα σύστημα που ανέπτυξαν επιστήμονες του CSAIL του ΜΙΤ, που «διαβάζει» τα σήματα των μυών του χειριστή.

Το Conduct-A-Bot χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό αισθητήρων EMG (ηλεκτρομυογράφημα) και αισθητήρων κίνησης, που φοριούνται στον δικέφαλο, τον τρικέφαλο και τον πήχη του δεξιού χεριού του χρήστη. Όπως αναφέρει το New Atlas, οι αισθητήρες εντοπίζουν τη μυϊκή δραστηριότητα και την κίνηση του χεριού, αποστέλλοντας τα δεδομένα αυτά σε έναν μικροεπεξεργαστή. Εκεί, αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης χρησιμοποιούνται για να αναγνωρίσουν τις διαφορετικές κινήσεις του χεριού, η κάθε μία εκ των οποίων αντιστοιχεί σε διαφορετική εντολή. Οι εντολές αυτές στη συνέχεια μεταδίδονται στο drone (ένα quadcopter Parrot Bebop 2) που ανταποκρίνεται αντίστοιχα.

Το σύστημα είναι σε θέση να αναγνωρίζει 8 προκαθορισμένες χειρονομίες πλοήγησης, χωρίς να απαιτείται offline ρύθμιση ή δεδομένα «εκπαίδευσης»: Ένας νέος χρήστης μπορεί απλά να φορέσει τους αισθητήρες και να αρχίσει να κάνει τις χειρονομίες για να ελέγξει το drone.

Σκοπός, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι να αρχίσει να συρρικνώνεται το «φράγμα» που χαρακτηρίζει την αλληλεπίδραση απλών χρηστών με τα ρομπότ, δημιουργώντας ένα επεκτάσιμο «λεξιλόγιο» για την επικοινωνία με έναν ρομποτικό βοηθό ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές με πιο «φυσικό» τρόπο.

ΟΧΙ ΣΧΟΛΙΑ

Leave a Reply