Ένα αυτόνομο δίκτυο παράδοσης με τη χρήση drones μέσω του οποίου γιατροί θα μπορούν να στείλουν ιατρικά δείγματα από το νοσοκομείο σε ένα εργαστήριο θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα στην Ελβετία.

Αυτόνομο δίκτυο παράδοσης με τη χρήση drones

Η Matternet, μια εταιρία logistics μέσω drones σε συνεργασία με την ελβετική ταχυδρομική υπηρεσία, πρόκειται να εγκαινιάσει ένα αυτόνομο δίκτυο drones στην Ελβετία για τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Το πρώτο δίκτυο μέσω drones θα τεθεί σε λειτουργία ήδη από τον επόμενο μήνα. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι πιλοτικό έργο ή δοκιμή. Τα drones πρόκειται να πετάξουν πάνω από αστικές περιοχές στην Ελβετία τους επόμενους μήνες, παρέχοντας ιατρικά δείγματα και αντικείμενα που πρέπει να παραδοθούν επειγόντως.

Ο σταθμός Matternet έχει ένα αποτύπωμα περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων και μπορεί να εγκατασταθεί σε θέσεις εδάφους ή στον τελευταίο όροφο ενός κτιρίου

Το δίκτυο διανομής μέσω drones της Matternet ακούγεται σαν μια φουτουριστική έκδοση του συστήματος ταχυδρομικών υπηρεσιών μας! Το δελτίο τύπου δεν διέθετε πολλές τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το αυτόνομο μηχάνημα M2 της Matternet, εκτός από το ότι τα αεροσκάφη έχουν μέγιστη εμβέλεια 20 km και πιάνουν μέγιστες ταχύτητες των 70 km/h.

 

Leave a Reply