DJI Aeroscope
DJI Aeroscope

Η DJI, που πρόσφατα δέχτηκε απαγόρευση από τον αμερικανικό στρατό για θέματα που σχετίζονται με τις ευπάθειες του κυβερνοχώρου, προσπαθεί να λάβει μέτρα για να άρει την απαγόρευση αλλά και οποιαδήποτε άλλη. Έτσι μετά το Local Data Mode που μπλόκαρε την επικοινωνία του drone με το Internet και έκανε τη θέση του drone μη ανιχνέυσιμη τώρα δημιούργησε ένα σύστημα αναγνώρισης και παρακολούθησης των drone της, το Aeroscope.

To Aeroscope, όπως το ονόμασε μπορεί να έχει πρόσβαση σε οποιονδήποτε αριθμό μητρώου ενεργού drone – κάτι σαν την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Έτσι εάν οι αρχές πολιτικής αεροπορίας, η αστυνομία ή οι υπηρεσίες ασφάλειας αναζητούν ένα DJI drone που προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή εντοπιστεί ότι πετά σε απαγορευμένο εναέριο χώρο, το AeroScope θα τους δώσει γρήγορα τις λεπτομέρειες του εγγεγραμμένου ιδιοκτήτη αυτού του UAV. Και με την DJI να κυριαρχεί σε πάνω από τα δύο τρίτα της παγκόσμιας αγοράς drones, αυτό πολλά drones εκεί έξω.

Το Aeroscope μπορεί να εγκατασταθεί αμέσως, χωρίς την ανάγκη ειδικού εξοπλισμού επί του σκάφους. Η DJI ενθαρρύνει επίσης άλλους κατασκευαστές drones να διαμορφώσουν τα μοντέλα τους και να μεταδίδουν πληροφορίες ταυτοποίησης με τον ίδιο τρόπο.

“Καθώς τα drones έχουν γίνει ένα καθημερινό εργαλείο για επαγγελματική και προσωπική χρήση, οι αρχές θέλουν να είναι σίγουρες ότι μπορούν να εντοπίσουν ποιος πετάει κοντά σε ευαίσθητες τοποθεσίες ή με τρόπους που εγείρουν σοβαρές ανησυχίες”, εξηγεί σε δήλωση του ο Αντιπρόεδρος για θέματα Πολιτικής και Νομικών Υποθέσεων της DJI Brendan Schulman. “Το DJI AeroScope αντιμετωπίζει την ανάγκη για λογοδοσία με τεχνολογία που είναι απλή, αξιόπιστη και προσιτή – και είναι διαθέσιμη για ανάπτυξη τώρα”.

Για όσους ανησυχούν για την παραβίαση της ιδιωτικότητας τους, η DJI διευκρίνισε ότι επειδή το AeroScope βασίζεται στην απευθείας εκπομπή πληροφοριών σε τοπικούς δέκτες, και όχι στη μετάδοση δεδομένων σε υπηρεσίες με βάση το Διαδίκτυο, και εξασφαλίζει ότι οι περισσότερες πτήσεις δεν θα καταγράφονται αυτόματα σε κυβερνητικές βάσεις δεδομένων.

Leave a Reply